Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Чи багатьох українців непокоїть блокування трибуни Верховної Ради? За що доплачують фінансистам працедавці?


Ірина Біла Київ, 19 лютого 2008 (RadioSvoboda.Ua) – Скільки грошей осідає в аптечних кишенях під час епідемії грипу? Про вступну кампанію-2008. Навколо проблеми ерозії ґрунтів...


Останнім часом фармацевтичний бізнес активно розвивається. Нові аптеки ростуть, немов гриби, а їхній асортимент постійно оновлюється. А ось ціни не падають. Газета «Київські відомості» взялась підрахувати, скільки грошей осідає в аптечних кишенях під час епідемії грипу. Стаття називається «Почому здоров’я для народу?»

Розповідають «Київські відомості» і про подробиці бійки в Ужгороді між працівниками ДАІ і спецпідрозділом «Беркут». Про спогади очевидців інформує стаття «Як джельтмени-міліціонери розмовляли «по душам».

У нинішньому році українські ВНЗ прийматимуть усіх абітурієнтів за результатами тестування. У зв’язку з цим до 20 лютого випускникам потрібно зареєструватися в Українському центрі оцінки якості освіти. Докладніше про вступну кампанію-2008 пише газета «Факти» у рубриці «Не зайве знати».

23% українців вважають, що останні події у Верховній Раді безпосередньо торкаються їх і їхніх сімей. Так, згідно з останніми результатами Київського міжнародного інституту соціології, майже кожен четвертий житель України вважає, що нинішнє блокування трибуни Верховної Ради «регіоналами» і комуністами негативно впливає на їхнє життя. Детальніше про психологічні стани, які переважають серед населення України в інтерв’ю газеті «День» розповідає кандидат психологічних наук Олена Ліщинська. Матеріал називається «Суспільство хворе на політику».

Фінансовий фахівець, котрий має цінний досвід та навчався в престижному вузі, вже не є ідеальним кандидатом для працедавців. Багато з них вимагають додаткових сертифікатів, за що ладні доплачувати на 30% більше. Про це стверджує «Інвестгазета» у статті «IQ-тест для фінансистів».

Проблема ерозії ґрунтів - одна з найактуальніших проблем сучасності. Площі сільськогосподарських угідь, які зазнають згубного впливу водної ерозії, в Україні становлять 32 % від загальної площі. Землі піддаються також вітровій ерозії. Так, пиловою бурею 2007 року було охоплено майже 20 відсотків площі України. Проблемі боротьбі з ерозією ґрунтів присвячена стаття в газеті «Голос України».
XS
SM
MD
LG