Доступність посилання

ТОП новини

Народна партія Пакистану, яку очолювала убита в грудні Беназір Бхутто, готова створити коаліцію з іншими опозиційними силами


Народна партія стає найбільшою парламентською партією, за результатами виборів, що пройшли 18 грудня. Разом з іншою опозиційною партією, яку очолює колишній прем’єр Наваз Шаріф, вона зможе сформувати парламентську більшість.

Народна партія стає найбільшою парламентською партією, за результатами виборів, що пройшли 18 грудня, хоч і не має більшості. Однак, разом з іншою опозиційною партією, яку очолює колишній прем’єр Наваз Шаріф, вона зможе сформувати парламентську більшість.

Представник Держдепартаменту США Том Кейсі заявив, що вибори в Пакистані стали кроком до цілковитого відновлення демократії в цій країні.

Аналітики зазначають, що опозиція може спробувати усунути від влади Президента Первеза Мушаррафа.

Раніше у вівторок Президент Мушарраф відмовився подати у відставку. Заклики до відставки почали лунати, коли партія Мушаррафа визнала свою поразку на парламентських виборах.

Речник лідера держави заявив, що це не було голосування за нового президента, тож Мушарраф планує перебувати при владі передбачені Конституцією 5 років.

Він також зазначив, що голова держави готовий працювати з будь-яким урядом.

За попередніми даними, за кількістю голосів виборців президентська Ліга мусульман опинилась на 3 місці, програвши двом опозиційним політичним силам.
XS
SM
MD
LG