Доступність посилання

ТОП новини

Наплив мігрантів через ратифікацію Закону про реадмісію з ЄС Україні наразі не загрожує – представниця ООН


Угоду про реадмісію з Європейським Союзом український парламент ратифікував минулого місяця.

Регіональний представник Управління Верховного комісара ООН в Україні, Білорусі, Молдові Сімона Волькен зауважила: «Нам зрозуміло всі побоювання, але реадмісія громадян 3-х країн тільки через два роки вступить в силу, поки що реадмісія стосується виключно громадян України, та країн Європейського Союзу, тобто у нас ще є час, щоби випрацювати систему, як правильно поводитися потім з цими людьми».

Угоду про реадмісію з Європейським Союзом український парламент ратифікував минулого місяця.

Документ запроваджує процедуру ідентифікації та безпечного й організованого повернення осіб, які не виконують умов, передбачених для в’їзду і перебування на території України або Євросоюзу.

За цим документом, Україна та ЄС зобов’язуються приймати без зайвих формальностей власних громадян, які порушили режим перебування на території іншої договірної сторони, а також громадян третіх держав за умови пред’явлення доказів, передбачених цією угодою.

При цьому застосування положень щодо реадмісії громадян третіх країн та осіб без громадянства, з якими Україна не уклала двосторонні договори або домовленості щодо реадмісії, відтерміновується на 2 роки з дати набрання чинності даної угоди.
XS
SM
MD
LG