Доступність посилання

ТОП новини

Законотворчі пріоритети шостого скликання


Тетяна Ярмощук Київ, 26 лютого 2008 (RadioSvoboda.Ua) – Які питання передусім розгляне парламент, якщо його роботу вдасться розблокувати? Цього тижня разом із напрацюванням тексту політичної угоди парламентарі формуватимуть також порядок денний.

Спочатку постанова щодо НАТО, далі все інше. Таким би хотіли бачити порядок денний представники Партії регіонів – наприклад, Михайло Чечетов.

«Далі ми пропонуємо позбавити недоторканності Президента та народних депутатів, внести зміни у регламент, де виписати права опозиції. А далі цілий пакет законопроектів по соціальній тематиці», – заявив Чечетов.

Лідер блоку свого імені Володимир Литвин вважає, що одним із перших Верховна Рада мала б заслухати звіт уряду про соціально-економічний стан. «На превеликий жаль, я не бачу підтримки у цьому питанні», – скаржиться він.

«Але ми запропонували заслухати звіт не для того, щоб розпинати нинішній уряд, який ще не встиг освоїти всі проблеми, які є сьогодні в країні, а для того, щоб відчути, наскільки адекватно уряд здійснює заходи у питаннях загнуздання інфляції, тобто стримування цін, наскільки адекватна заробітна плата», – каже Литвин.

БЮТ: із опозицією згодні, але соціально-економічні питання – наперед

А в Блоці Юлії Тимошенко кажуть, що готові розглядати всі пропозиції, які вноситимуть представники опозиції. Утім, у БЮТ вважають, що не варто починати роботу з резонансних питань, а розглянути спочатку законопроекти соціально-економічного характеру.

«Ми підтримаємо зміни до регламенту. Якщо це буде в другому читанні Закон про опозицію, який вже ухвалений у першому, ми теж готові його обговорити та ухвалити в першу чергу. Вносяться й інші пропозиції – про Рахункову палату, ми готові до розгляду відповідного законопроекту. Ми хочемо почати роботу з економічних, соціальних законів. Тепер обминути резонансні політичні законопроекти, які нас роз’єднують, і по них вести переговори далі», – заявив лідер фракції БЮТ Іван Кириленко.

Погоджувальна рада запланована на наступний понеділок. Перед цим представники коаліції та опозиції мають підписати політичну угоду щодо розблокування роботи парламенту. Текст цього документа робоча група має напрацювати впродовж нинішнього тижня.
XS
SM
MD
LG