Доступність посилання

ТОП новини

Секретар РНБО заперечує наявнiсть конфлiкту мiж урядом України та Секретаріатом Президента


Сьогодні на брифінгу Раїса Богатирьова заявила: «Я переконана, що мова йде не про конфлікти, мова йде про виконання рішень, які є необхідними для виконання виконавчої гілки влади». Зокрема, Богатирьова зауважила, що уряд не виконав рішення РНБО про зміцнення позиції НАК «Нафтогаз Україна», ухвалене на засіданні 1 лютого. Секретаріат Президента обвинуватив Кабмін у спробі переглянути домовленості Президентів України і Росії щодо нових умов поставок газу в Україну. Експерти Агентства моделювання ситуацій вважають, що розбіжності Секретаріату з Кабміном сприяють руйнуванню коаліції у Верховній Раді.


Сьогодні на брифінгу Раїса Богатирьова зазначила, що Кабмін – виконавча гілка влади, а Секретаріат і РНБО – тільки механізми ухвалення державних рішень.

«Я переконана, що мова йде не про конфлікти, мова йде про виконання рішень, які є необхідними для виконання виконавчої гілки влади», – наголосила секретар РНБО.

Зокрема, Раїса Богатирьова зазначила, що уряд не виконав рішення РНБО про зміцнення позиції НАК «Нафтогаз Україна», ухвалене на засіданні 1 лютого.

За словами секретаря РНБО, iснують як об''єктивні, так i суб''єктивні причини невиконання урядом цього рішення.

«Ми постійно в діалозі з урядом, він непростий цей діалог, але переконана, що для вирішення тих питань, які поставлені сьогодні як стратегічні... буде вирішений», – зауважила Богатирьова.


Секретаріат Президента обвинуватив Кабінет Міністрів у спробі переглянути домовленості Президента Віктора Ющенка й Президента Росії Володимира Путіна щодо нових умов поставок газу в Україну.

Раніше глава Секретаріату Віктор Балога також заперечував існування конфлікту між Секретаріатом і Кабінетом Міністрів.

Експерти Агентства моделювання ситуацій вважають, що розбіжності Секретаріату з Кабміном сприяють руйнуванню коаліції у Верховній Раді.

Матеріали до теми:

• Що не робить Юлія Тимошенко – все не подобається Віктору Ющенку. Чому? • Секретаріат Президента стурбований Тимошенко (Аналіз) • Чи вдалося Тимошенко поламати тіньові газові схеми в Москві? (Точка зору)
XS
SM
MD
LG