Доступність посилання

ТОП новини

Компанія-посередник у торгівлі газом між Росією і Україною заявляє, що українська компанія «Нафтогаз» сплатила свій борг не повністю


Тоді як перший віце-прем’єр-міністр Олександр Турчинов наголосив, що Україна повністю погасила борг за газ. Розбіжність у розрахунках уряду та компанії-посередника він пояснив шахрайством посередника, який намагався отримати борг за газ, спожитий у 2006 році, за цінами 2007.

«УкрГазЕнерго» заявляє, що «Нафтогаз» винен їй за минулорічний газ щепонад 1 мільярд 300 мільйонів гривень без урахування штрафу і пені.

«Чергові заяви першого віце-прем`єр-міністра України Олександра Турчинова про «повне погашення» боргів НАК «Нафтогаз України» перед «УкрГаз-Енерго» є не тільки спотворенням фактів, але і демонструють низький професійний рівень одного з керівників уряду в газовій і фінансовій сфері», – сказано в повідомленні «УкрГаз-Енерго».

Сьогодні на засіданні уряду перший віце-прем’єр-міністр Олександр Турчинов заявив, що Україна повністю погасила борг за газ.

Розбіжність у розрахунках Кабінету міністрів та компанії-посередника український урядовець пояснює шахрайством посередника, який намагався отримати борг за газ, спожитий у 2006 році, за цінами 2007.

Матеріали до теми:

• Ющенко: Напруженість у газових відносинах із Росією поки що зняли; «Газпром»: Проблеми з газом для України тільки загострюються
XS
SM
MD
LG