Доступність посилання

ТОП новини

Ізраїль продовжує повітряні удари по Смузі Гази


Від учора від нальотів ізраїльської авіації загинули 14 палестинців. Із повідомлень випливає, що серед загиблих – 9 бойовиків і 4 дітей та 1 цивільна особа. Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун висловив глибоке занепокоєння зростанням насильства на Близькому Сході. А в Вашингтоні оголосили, що державний секретар Кондоліза Райс вирушить 3 березня до Ізраїлю й палестинських територій, щоб підтримати мирні переговори за посередництва США.

Сьогодні такий авіаудар знищив іще трьох повстанців у цій частині палестинської території, яку контролює войовничий рух «Хамас».

Таким чином від учора від нальотів ізраїльської авіації загинули 14 палестинців. Із повідомлень випливає, що серед загиблих – 9 бойовиків і 4 дітей та 1 цивільна особа.

Уночі на сьогодні ізраїльтяни обстріляли адміністративні будівлі «Хамасу», серед них і канцелярію колишнього палестинського Прем’єр-міністра, «хамасівця» Ісмаїла Ганії, який минулого року не визнав свого звільнення з посади прем’єра й збройною силою захопив владу в Смузі Гази.

Будівлі на час атаки були порожні. За даними палестинських лікарів, внаслідок повітряного удару загинула 6-місячна дитина. Повідомляють також про 30 поранених – мешканців сусідніх будинків.

Ізраїльська авіація атакувала Смугу Газа відразу ж після того, як бійці «Хамасу» випустили вчора близько 50 ракет на південні райони Ізраїлю. Від палестинського обстрілу в місті Сдерот загинув один ізраїльтянин – уперше за останні 9 місяців, іще кілька поранені.

Ракетний обстріл у свою чергу став відповіддю палестинських радикалів на попередні вчорашні ізраїльські авіаудари, в яких загинули 10 палестинців.

Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун висловив глибоке занепокоєння зростанням насильства на Близькому Сході.

А в Вашингтоні сьогодні оголосили, що державний секретар Кондоліза Райс вирушить 3 березня до Ізраїлю й палестинських територій, щоб підтримати мирні переговори за посередництва США. Вона має зустрітися з Прем’єр-міністром Ізраїлю Егудом Ольмертом і палестинським Президентом Махмудом Аббасом.

Ізраїль заявляє, що завдає ударів по палестинських екстремістах у Смузі Гази, щоб припинити їхні ракетні обстріли своєї території.

Ізраїльтяни кажуть, що до цивільних жертв призводить те, що бойовики розташовують свої майстерні для виробництва ракет, склади, командні пункти, а нерідко й пускові позиції в густо замешканих місцевостях.

Водночас ізраїльське керівництво наразі виключає можливість наземної операції проти повстанців у Смузі Гази.
XS
SM
MD
LG