Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні у Дніпропетровську розпочався суд у справі про «газову аварію»


На лаві підсудних троє посадовців «Дніпрогазу» – генеральний директор Ігор Іванков, його перший заступник Максим Сорокін і головний інженер Сергій Бачурін. Усім їм висунули звинувачення у службовій недбалості. Вибух у житловому будинку Дніпропетровська минулої осені забрав життя 23 людей, ще понад 400 визнали потерпілими.

Перше судове слухання переносили кілька разів через те, що не могли знайти належного приміщення, яке б могло вмістити безпрецедентну як для України кількість учасників процесу.

Невелика зала Жовтневого райвиконкому, де розпочалися слухання, ледь вмістила всіх учасників процесу: потерпілих, підсудних, адвокатів, пресу.

На лаві підсудних троє посадовців «Дніпрогазу» – генеральний директор Ігор Іванков, його перший заступник Максим Сорокін і головний інженер Сергій Бачурін. Усім їм висунули звинувачення у службовій недбалості.

Правоохоронці заявили, що вибух у будинку стався через неналежну експлуатацію газового обладнання.

Сторона підсудних із цим не погоджується. Адвокат «Дніпрогазу» Андрій Циганков заявив, що вимагає спрямувати справу на дорозслідування.

Він вважає, що слідство провели «з порушенням вимог кримінально-процесуального законодавства і з порушенням прав „Дніпрогазу“».

Між тим потерпілі, присутні в залі суду, вимагають, щоб у справі відповідальними були не тільки управлінці підприємства, а й власник компанії, російський бізнесмен.

Правоохоронці кажуть, що обвинуваченим загрожує позбавлення волі на термін від 2 до 5 років і досить значні штрафи – від 100 до 250 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян.

Вибух у житловому будинку Дніпропетровська минулої осені забрав життя 23 людей, ще понад 400 визнали потерпілими.
XS
SM
MD
LG