Доступність посилання

ТОП новини

Роберт Сіммонз: Україна і Грузія, ймовірно, не приєднаються до Плану дій для членства в НАТО на квітневому саміті в Бухаресті


Таке припущення спеціальний представник генсекретаря НАТО в справах Південного Кавказу і Середньої Азії висловив під час візиту до Москви. Сіммонз зазначив, що серед членів НАТО поки що немає консенсусу з цього питання. Він, однак, наголосив, що остаточне рішення з цього питання ухвалюватимуть самі країни – члени Північноатлантичного союзу.


Таке припущення спеціальний представник генсекретаря НАТО в справах Південного Кавказу і Середньої Азії висловив під час візиту до Москви.

Сіммонз зазначив, що серед членів НАТО поки що немає консенсусу з цього питання.

За його словами, це саме стосується й Грузії.

Він, однак, наголосив у столиці Росії, яка категорично заперечує проти можливого вступу до НАТО своїх сусідів, що остаточне рішення з цього питання ухвалюватимуть самі країни – члени Північноатлантичного союзу.

Президент Віктор Ющенко, Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк і Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко раніше надіслали листа до керівництва НАТО з проханням розглянути можливість надати Україні План дій для членства вже на саміті Північноатлантичного союзу 2–4 квітня в Бухаресті.

Тим часом Президент Грузії Міхеїл Саакашвілі очікує, що на саміті в Бухаресті його країна таки отримає запрошення до переговорів щодо майбутнього вступу до НАТО.

Матеріали до теми:

• Кондоліза Райс із осторогою ставиться до перспектив України і Грузії отримати План дій для членства в НАТО на саміті в квітні • Стівен Пайфер сподівається, що Україна приєднається до Плану дій щодо членства в НАТО • Василь Базів: «Хай Путін лякає ракетами – він забезпечує Україні стовідсоткове голосування за вступ до НАТО» • Що очікувати Україні на Бухарестському саміті НАТО? (Коментарі вашингтонських експертів) • Партія регіонів вирішила проводити масові акції протесту проти «втягування України в НАТО»
XS
SM
MD
LG