Доступність посилання

ТОП новини

Юлія Тимошенко: Зростання ролі жінок у політиці є відповіддю на зростання світової нестабільності


Так заявила Прем’єр-міністр України, виступаючи на міжнародний конференції «Роль жінок у стабілізації небезпечного світу» в Брюсселі. На її думку, основною причиною приходу жiнок у полiтику i владу стала нездатнiсть влади виконувати свої обов’язки.

Так заявила Прем’єр-міністр України, виступаючи на міжнародний конференції «Роль жінок у стабілізації небезпечного світу» в Брюсселі.

На її думку, основною причиною приходу жiнок у полiтику i владу стала нездатнiсть влади виконувати свої обов’язки.

Прийшовши до будівлі Єврокомісії у Брюсселі останньою з запрошених, український Прем’єр-міністр своєю промовою практично відкрила міжнародну конференцію «Жінки, що стабілізують небезпечний світ», повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

«Я думаю, те, що ми у владі, дає нам шанс міняти реальність щодня. І обов’язок жінки-лідера – взяти на себе сьогодні відповідальність і народити нову реальність гармонії», – сказала Тимошенко.

Прем’єр України, промовляючи перед учасницями конференції, навела кілька прикладів із трагічного життя легендарних жінок з Індії, Китаю, Ліберії та Пакистану.

У конференції, яку проводить Єврокомісар із зовнішніх відносин та європейської політики сусідства Беніта Ферреро-Вальднер, беруть участь понад півсотні жінок-лідерів.

Серед них – держсекретар США Кондоліза Райс, Президент Фiнляндiї Тар’я Халонен, голова парламенту Грузiї Нiно Бурджанадзе, екс-президент Латвiї Вайра Вiке-Фрейберґа, «перша ледi» Єгипту Сюзан Мубарак.
XS
SM
MD
LG