Доступність посилання

ТОП новини

Тарас Шевченко зробив усе, щоб відродити рідне слово – Президент


У неділю в Україні вшанували 194-ту річницю від дня народження видатного українського поета і художника.


У неділю в Україні вшанували 194-ту річницю від дня народження видатного українського поета і художника.

Зранку в Києві Президент Віктор Ющенко, Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко, міністри, депутати, представники місцевої влади і громадських організацій поклали вінки біля пам’ятника Кобзареві.

По тому Віктор Ющенко відвідав село Моринці Звенигородського району Черкаської області, де народився Тарас Шевченко й де нині є музейний комплекс «Національний заповідник „Батьківщина Тараса Шевченка“».


У своєму виступі Президент наголосив, що громадяни України в колосальному боргу перед пам’яттю Шевченка i його справами.

«Дуже важливо, щоб у пам’яті наших дітей, наших правнуків ніколи не було забуто ім’я поета», – додав Ющенко.

«Нація, яка забуде своє слово, ніколи не матиме своєї батьківщини, своєї держави», – нагадав Президент.

Голова держави запропонував створити в Моринцях Шевченківську бібліотеку, де мали б зібрати всі твори Шевченка і про Шевченка.

Ющенко також вважає, що проекти, присвячені пам’яті Тараса Шевченка, необхідно реалізувати в кожному українському селі, українському містечку.

Пам’ять Кобзаря вшанували в неділю, зокрема, й у Криму і в Севастополі.

У Симферополі квіти до пам’ятника Шевченкові поклали керівники автономії і представники української і кримськотатарської громадськості.

У Севастополі в церемонії покладання квітів до пам’ятника Кобзареві взяли участь міське керівництво і громадськість, а також представники командування Військово-морських сил України і Чорноморського флоту Росії.
XS
SM
MD
LG