Доступність посилання

ТОП новини

Київські перевізники заявляють про намір продовжити страйк, оскільки переговори з владою не дали результатів


Серед вимог перевізників – підвищити ціни на проїзд, а також заборонити комунальному підприємству «Київпастранс» створювати монополію на ринку маршрутних перевезень. Київська влада називає ці вимоги шантажем.

За словами виконавчого директора Асоціації перевізників «Столиця» Валерія Липецького, дві третини маршруток – близько 2 тисяч машин – сьогодні не виїхали на вулиці Києва.

При цьому Липецький зазначив, що декілька перевізників, які пов’язані з Київською міською державною адміністрацією, все-таки працюють.

Також у звичайному режимі працюють маршрутні таксі комунального підприємства «Київпастранс».

Серед вимог перевізників – підвищити ціни на проїзд, а також заборонити комунальному підприємству «Київпастранс» створювати монополію на ринку маршрутних перевезень.

Київська влада називає ці вимоги шантажем.

Усього в столиці працює 73 приватні перевізники, які мають у своєму розпорядженні автопарк із близько 2,5 тисяч маршруток. Тарифи на проїзд у них коливаються від 75 копійок до 1 гривні 75 копійок.

Напередодні сьогоднішньої акції голова Всеукраїнської асоціації автоперевізників Віталій Рева заявляв, що йдеться не про страйк, а про «вимушену економічну неможливість працювати» за відсутності пального і грошей на зарплату.

За його словами, майже піврічні переговори з київською владою не дали результатів.

Приватні перевізники Києва вимагають підвищити тарифи до 1 гривні при поїздці до 5 кілометрів, до 2 гривень – від 10 до 15 кілометрів та до 3 гривень при поїздці на відстань понад 20 кілометрів.
XS
SM
MD
LG