Доступність посилання

ТОП новини

Президент України Віктор Ющенко відвідає сьогодні Бельгію і Польщу


У Варшаві український лідер у форматі «віч-на-віч» розмовлятиме зі своїм польським колегою Лехом Качинським. У Бельгії Віктор Ющенко має зустрітися з Верховним представником ЄС зі спільної зовнішньої політики та політики безпеки, Генеральним секретарем Ради ЄС Хав’єром Соланою. Головна мета візиту до Брюсселя – участь у саміті Європейської народної партії.

У Варшаві український лідер у форматі «віч-на-віч» розмовлятиме зі своїм польським колегою Лехом Качинським. Планується, що сторони обговорять питання енергетичної безпеки. Потім відбудуться українсько-польські переговори в розширеному форматі.

У Бельгії Віктор Ющенко має зустрітися з Верховним представником ЄС зі спільної зовнішньої політики та політики безпеки, Генеральним секретарем Ради ЄС Хав’єром Соланою.

За повідомленням прес-служби голови української держави, головна мета візиту до Брюсселя – участь у саміті Європейської народної партії.

На саміт також запрошували Прем’єр-міністра України Юлію Тимошенко, але заміть неї до Бельгії поїхав віце-прем’єр із питань міжнародної та європейської інтеграції Григорій Немиря.

Європейська народна партія – загальноєвропейське політичне об’єднання, що налічує 74 партії-члени з 38 країн. В Україні її членами-спостерігачами є Народний союз «Наша Україна», почесним головою якого є Віктор Ющенко, партія «Батьківщина», яку очолює Юлія Тимошенко, та Народний рух України (голова – Борис Тарасюк).

Матеріали до теми:

• Ющенко у Брюсселі зустрінеться з Соланою та візьме участь у саміті Європейської народної партії
XS
SM
MD
LG