Доступність посилання

ТОП новини

Посол США: Росія не може заборонити Україні стати членом НАТО


«Рішення подавати заявку – не американське, не європейське, не російське; це – рішення України», – заявив посол США Вільям Тейлор у середу після зустрічі з заступником голови Секретаріату Президента України Олександром Чалим. Водночас Олександр Чалий нагадав, що під час переговорів з українським Президентом у Москві російський президент наголосив, що питання приєднання до НАТО є суверенним правом України. Українська влада очікує, що на квітневому саміті НАТО в Бухаресті розглянуть заявку України на приєднання до Плану дій щодо членства в Альянсі

Вільям Тейлор
«Україна – суверенна демократична держава. США та інші країна – члени Альянсу поважають цей суверенітет. І Сполучені Штати, і наші союзники по НАТО вважають, що Україна – як і будь-яка інша суверенна держава – самостійно вирішує подібні питання. Рішення подавати заявку – не американське, не європейське, не російське; це – рішення України», – заявив посол США Вільям Тейлор у середу після зустрічі з заступником голови Секретаріату Президента України Олександром Чалим.

Водночас Олександр Чалий нагадав, що під час переговорів з українським Президентом у Москві російський президент наголосив, що питання приєднання до НАТО є суверенним правом України.

«Президент Ющенко неодноразово наголошував, і запропонував Росії мати глибокі, широкі двосторонні консультації, які би зняли занепокоєння, що майбутня інтеграція України у НАТО може погрожувати національним інтересам Росії», – зазначив Олександр Чалий.

Раніше президент Російської федерації Володимир Путін також заявляв, що в разі вступу України до НАТО Росія направить на неї свої ракети.

Українська влада очікує, що на квітневому саміті НАТО в Бухаресті Україну долучать до Плану дій щодо членства в Альянсі.

Матеріал до теми:

•&nbsp Відносини України з НАТО зміцнюються – головнокомандувач силами НАТО у Європі, генерал Бентц Креддок •&nbsp Генсек НАТО визнає, що консенсусу щодо України в Альянсі немає
XS
SM
MD
LG