Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі вперше відкрили виставку архівних матеріалів про діяльність УПА


Попри протести, відкриття експозиції відбулося без інцидентів. За повідомленням кореспондента Радіо Свобода, в експозиції представлені майже півтисячі оригінальних фото, документи з радянських та німецьких джерел та внутрішні документи Організації Українських Націоналістів та УПА.

Попри протести, відкриття експозиції відбулося без інцидентів.

За повідомленням кореспондента Радіо Свобода, в експозиції представлені майже півтисячі оригінальних фото, документи з радянських та німецьких джерел та внутрішні документи Організації Українських Націоналістів та УПА.

Авторами виставки є співробітники Центру досліджень визвольного руху з осідком у Львові.

За словами голови Одеської обласної організації товариства «Просвіта» Олександра Степанченка, на виставці вперше представлені матеріали з архівів СБУ, які стосуються діяльності Організації українських націоналістів в Одесі.

«СБУ надала матеріали по двох кримінальних справах, які датовані 1944 та 1948 роками. Це дві групи, які були безпосередньо членами ОУН. Вони були заарештовані. Частину цієї групи стратили. Троє засуджених одержали 25-річні терміни ув’язнення», – зазначив Олександр Степанченко.

Зірвати виставку за допомогою пікету прагнули представники Партії регіонів, російські козаки та депутатська група «Родіна» в Одеській міськраді. Щоправда, організатори цієї акції таки завітали до приміщення товариства «Просвіта» і особисто оглянули виставку.

Після завершення презентації в Одесі виставка вирушить до Харкова.
XS
SM
MD
LG