Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада скасувала закон про державні закупівлі i доручила Уряду підготувати новий закон


За законопроект «Про визнання Закону «Про закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти» таким, що втратив чинність, у четвер проголосували 440 депутатів. «Парламент зробив історичну місію – звільнив державу від законодавчої корупції. Я думаю, що ми самі маємо собі поаплодувати», – заявив Яценюк. Напередодні він повідомив депутатам, що мав телефонні розмови з Президентом та Прем''єр-міністром. За словами Арсенія Яценюка, Президент висловив готовність невідкладно підписати ухвалений закон.


За ухвалення запропонованого спікером парламенту Арсенієм Яценюком законопроекту «Про визнання Закону «Про закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти» таким, що втратив чинність, у четвер проголосували 440 депутатів.

Парламент доручив Кабінету Міністрів забезпечити тимчасове регулювання процедури закупівель і підготувати у двотижневий термін новий законопроект.

«Парламент зробив історичну місію – звільнив державу від законодавчої корупції. Я думаю, що ми самі маємо собі поаплодувати», – заявив Арсеній Яценюк.

Напередодні він повідомив депутатам, що мав телефонні розмови з Президентом Віктором Ющенком та Прем''єр-міністром Юлією Тимошенко. За словами Арсенія Яценюка, Президент висловив готовність невідкладно підписати ухвалений закон.

Раніше цього ж дня Юлія Тимошенко закликала парламент невідкладно ліквідувати Тендерну палату. За її словами, це дозволить уникнути політичних спекуляцій і нормалізує ситуацію у сфері державних закупівель.

На ліквідації Закону «Про державні закупівлі» ще минулого місяця наполягав Президент Віктор Ющенко.

Основними недоліками цього закону Президент назвав непрозорість держзакупівель, високу вартість тендерних процедур, надання Тендерній палаті, що є об’єднанням громадських організацій, владних повноважень, великий обсяг документообігу й звітності для кожної покупки, а також існування реєстрів і каталогів, функції яких незрозумілі.
XS
SM
MD
LG