Доступність посилання

ТОП новини

Для чого українським військовим навчання?


Тетяна Ярмощук Це питання розглядатимуть сьогодні на засіданні Ради національної безпеки та оборони. Коаліціянти заявляють, що проведення міжнародних військових навчань є надзвичайно важливим, і запевняють, що Верховна Рада обов’язково виконає усі необхідні процедури щодо проведення цьогорічних військових навчань на території України. Не заперечують проти проведення в Україні міжнародних військових навчань і представники Партії регіонів. Українські Збройні сили не мають свого досвіду у бойових діях, тож усі міжнародні навчання є надзвичайно важливими, зазначає колишній керівник Генштабу України Анатолій Лопата.


Проведення військових навчань на території України. Це питання розглядатимуть сьогодні на засіданні Ради національної безпеки та оборони. Навіщо Україні війська інших держав на своїй території? І що вони дають для реформування Збройних Сил?

Розбіжності у тактиці – єдність стратегії. Коаліціянти заявляють, що проведення міжнародних військових навчань є надзвичайно важливим, і запевняють, що Верховна Рада обов’язково виконає усі необхідні процедури щодо проведення цьогорічних військових навчань на території України. Представник «Нашої України – Народної самооборони» Олесь Доній: «Коаліції НУНС та БЮТ, попри розбіжності, які безумовно існують у тактичних питаннях, у стратегічних питаннях все-таки мають спільну точку зору. Для кожної армії повинні бути тренування, і бажано у належних умовах. Так як світ рухається вперед, очевидно, що вперед і рухається не тільки зброя, але й підхід до ведення бойових дій, співпраця з провідними арміями світу для української армії є надзвичайно важливою».

Партія регіонів не протестує проти навчання «Сі-Бриз»



Не заперечують проти проведення в Україні міжнародних військових навчань і представники Партії регіонів. Принаймні, на цьому наголошує регіонал Леонід Кожара: «Україна є учасницею багатьох проектів, як включають військові навчання, в тому числі і в рамках програми НАТО «Партнерство заради миру». Це, зокрема, навчання і на Яворівському полігоні у Львівській області, і відомі навчання «Сі-Бриз» на Чорному морі. Це така рутинна робота. Ми не протестуємо».

Українські Збройні сили не мають свого досвіду у бойових діях, тож усі міжнародні навчання є надзвичайно важливими, зазначає колишній керівник Генштабу України Анатолій Лопата. «Як правило, це держави, які входять або до складу НАТО, або до складу наших сусідів. Вони пропонують нам участь у спільних навчаннях. Це навчання типу «Сі-Бриз», навчання наших військово-морських сил, це участь наших аеромобільних військ у спільних навчаннях, це навчання, які додають нашим військовикам досвіду. До того ж, фактично всі навчання на території України проводяться за кошт інших держав», – зазначив Анатолій Лопата.

У 2006 році через перешкоджання низки політичних сил, зокрема Компартії, Блоку Наталі Вітренко, Партії регіонів, військово-морські навчання «Сі-Бриз» були скасовані. Минулого року ці навчання вдалося провести.

Матеріали до теми:

•&nbsp Посол США в Україні: Володимир Путін не пропонував НАТО допомогу в Афганістані в обмін на відмову долучити Україну і Грузію до ПДЧ •&nbsp Сергій Лавров: реалізація планів «втягування» України і Грузії до НАТО матиме «щонайтяжчі наслідки» для відносин Росії і США •&nbsp Посол США: Росія не може заборонити Україні стати членом НАТО •&nbsp Десять країн НАТО домагаються надання Україні і Грузії Плану дій для членства – ДПА •&nbsp Відносини України з НАТО зміцнюються – головнокомандувач силами НАТО у Європі, генерал Бентц Креддок •&nbsp Генсек НАТО визнає, що консенсусу щодо України в Альянсі немає
XS
SM
MD
LG