Доступність посилання

ТОП новини

Україна та Польща не переглядатимуть розмiру зони, на яку поширюється дiя угоди про малий прикордонний рух


Як заявили заступники мiнiстрiв закордонних справ Польщi та України Анджей Кремер i Костянтин Єлисєєв, нових переговорів за вже пiдписаною угодою не передбачено. Водночас, за словами польського міністра, деякi положення угоди, переважно щодо розмiру зони, потребують «певних консультацій», але, на його думку, це питання «суто технічне».

Як заявили заступники мiнiстрiв закордонних справ Польщi та України Анджей Кремер i Костянтин Єлисєєв, нових переговорів за вже пiдписаною угодою не передбачено.

Водночас, за словами польського міністра, деякi положення угоди, переважно щодо розмiру зони, потребують «певних консультацій», але, на його думку, це питання «суто технічне».

Щодо зауважень Європейської комісії до угоди, то, як повідомив польський представник, письмово їх ще не надавали, але мають подати протягом кількох тижнів.

Європейськi експерти вже висловлювали зауваження до українсько-польської угоди про малий прикордонний рух, зокрема, щодо розмiру прикордонної зони. Згідно із законодавством Євросоюзу, ширина зони має бути щонайбiльше 30 кілометрів. Натомiсть у підписаній днями польсько-українськiй угодi її розмiр становить 50 кілометрів.
XS
SM
MD
LG