Доступність посилання

ТОП новини

Коли Янукович планував вступ України в НАТО? Скільки годин на рік підприємці витрачають на заповнення звітів? (Огляд преси)


Ірина Біла


Американським снайперам наказано стріляти у будь-яку підозрілу мішень, яка опиниться на шляху Джорджа Буша, стверджує газета «Факти». Сьогодні у зв’язку з приїздом президента США буде повністю перекритий центр Києва. Крім того, проїзд автотранспорту буде закритий і в історичній частині Одеси. Щоправда, пов’язано це не з приїздом державних діячів, а з проведенням «Гуморини».

За балансами Мінпаливенерго, Україна зараз не відчуває дефіциту нафти. Мало того, на світовому ринку ціни на нафту нині знижуються, а в Україні на бензин і дизпаливо зростають. Чому? Відповіді шукали журналісти газети «Голос України». Стаття називається «Вперед у минуле не їздять».

У Програмі колишнього уряду В. Януковича досить детально й чітко визначені як етапи, так і конкретні дати просування України в НАТО. Згідно з Програмою цього уряду, вступ України до НАТО мав відбутися 2008 року. Тепер ми чітко знаємо, зазначає газета «День», який Президент і який Прем''єр так швидко хотіли втягнути Україну в НАТО.

Недосконала система оподаткування – найпомітніший «камінь в городі» інвестиційної привабливості України, стверджує «Інвестгазета». 99 видів податків та інших обов’язкових платежів, понад дві тисячі годин на рік на заповнення документів, 57% доходів на користь держави – такий короткий перелік втрат підприємців. Про те, як держава повинна з цим боротися, в інтерв’ю виданню розповідає автор проекту нового Податкового кодексу, парламентарій Микола Катеринчук.

Кореспондент «Газети по-київськи» зауважив, що сьогодні 30-річний ювілей ухвалення в цілому Конституції УРСР Брежнєвського взірця. Хоча сумнівно, що хтось із 50 мільйонного населення радянської України всерйоз тоді святкував відзначення цього документа. Тим паче, що проголошені ним конституційні норми в Радянському Союзі ніколи не дотримувались. Про це наголошується в статті «Свято конституціоналізма». Спільне майно власників українських фінансово-промислових груп, рейтинг яких склала газета «Діло», складає понад десяток мільярдів доларів. Але інтернет-представництва більшості вітчизняних олігархів поки не виконують свого головного завдання – управління корпоративною репутацією. Докладніше про це йдеться в статті «Рейтинг сайтів: українські мільярдери не поспішають розкривати інформацію про свій бізнес у мережі».
XS
SM
MD
LG