Доступність посилання

ТОП новини

Чому в НАТО не послухалися Буша? Як українські ЗМІ висвітлювали приїзд президента США? Хто лобіює інтереси Сюзанни Станик? (Огляд преси)


Ірина Біла Київ, 4 квітня 2008 (RadioSvoboda.Ua) - Дива в Бухаресті, на яке так сподівався Президент В.Ющенко, не сталося. Розгляд Плану дій щодо членства в НАТО перенесли аж на грудень. І така м’яка відмова може повторитись, адже, як пише «Газета по-київськи», причини відмови нікуди не подінуться. Видання зазначає, що Альянс показав Бушу комбінацію з трьох «Н»: Ніхто Нікому Нічого не винен. Оскільки НАТО, врешті-решт, є колегіальним і рівноправним союзом країн, а не американським васалом. Про це наголошується в статті «Чому не послухалися Буша».

Що таке НАТО, роз’яснює докладно газета «Діло». Журналістам видання структура Північноатлантичного альянсу нагадує три голови дракона, котрі стережуть політичну, військову і ядерну сфери. Докладніше про НАТО, зокрема, про те, яким питанням там приділяють особливу увагу, що вирішує Військовий комітет і для чого створені Сили швидкого реагування, йдеться в статті «Триголова гідра НАТО».

Дописувач газети «День» стверджує, що українські ЗМІ висвітлювали приїзд Президента США Джорджа Буша дуже поверхово. Говорили про все що завгодно, про снайперів на дахах будинків, гелікоптери, костюми, їжу, тобто про всі другорядні питання, наче це ще один американський блокбастер в українських кінотеатрах. А про саму сутність приїзду сказано було дуже мало. Причиною такого стану речей, на думку автора, є те, що ЗМІ намагаються відвернути увагу суспільства від основного (приїзд з приводу вирішення певних геополітичних питань). При цьому висвітлюється інша сторона проблеми, тобто іде нав''язування якоїсь «фанери». Відтак у дописувача виникло запитання, чи є українські ЗМІ справді четвертою владою.

Президент вдруге звільнив скандально відому суддю КС Сюзанну Станик, яку в інтересах Прем''єра намагався поновити Медведчук, стверджує газета «Україна молода». Взагалі, пише далі видання, нині почастішали чутки про тісну співпрацю Медведчука з командою Прем''єр-міністра Юлії Тимошенко. Неофіційні джерела «УМ» стверджують, що Віктор Володимирович нібито обіцяв Юлії Володимирівні підтримку певних ініціатив у Конституційному Суді, мовляв, саме через це Верховний Суд (який очолює екс-«бютівець» Василь Онопенко) і поновив у суддівському кріслі потрібну обом сторонам Сюзанну. Про подробиці читайте в статті « Кому присягали, пані Сюзанно?»
XS
SM
MD
LG