Доступність посилання

ТОП новини

Родичі моряків із потонулого судна «Нафтогаз-67» невдоволені перебігом рятувальної операції


Володимир Притула Сімферополь, 4 квітня 2008 (RadioSvoboda.Ua) – Родичі членів екіпажу потонулого біля китайського узбережжя українського судна «Нафтогаз-67» невдоволені перебігом рятувальної операції. Сьогодні на прес-конференції у Сімферополі вони заявили, що додзвонювалися на мобільні телефони, що були у моряків на борту судна, але представники рятувального штабу відмовляються їх слухати. Водночас представники власника корабля – компанії «Чорноморнафтогаз» – переконують у зворотному.

Родичі зниклих моряків Наталя Кіндюк і Людмила Таран
(radiosvoboda.ua)
Скандалом завершилася сьогоднішня прес-конференція матері і доньки двох членів екіпажу судна «Нафтогаз-67», яке два тижні тому затонуло в Гонконгській протоці внаслідок зіткнення з китайським кораблем. Родичі моряків посварилися з представниками власника судна – компанії «Чорноморнафтогаз».

Донька члена команди «Нафтогазу-67» Миколи Кіндюка Наталя зробила сенсаційну заяву, що вона та інші родичі додзвонювалися на мобільні телефони моряків уже після аварії.

«Розмова складається зі слів: „Ало, хто це, вас погано чути“. Часто йдуть телефонні гудки і дзвінок скидають. СМС-повідомлення наші теж надходять, бо ми отримуємо звіти про доставку цих СМС», –заявила Наталя Кіндюк, додавши, що цю інформацію штаб рятувальної операції до відома не брав.

Мати іншого моряка Максима Тарана Людмила теж скаржилася на неувагу представників рятувального штабу. Вона стверджувала, що насправді затонуле судно ніхто не піднімав і не транспортував на мілину і воно досі перебуває на глибині 37 метрів під водою.

«Вся інформація, яку ми чуємо про начебто рятувальні роботи, жодними фактами не підтверджена. Аналізуючи і співставляючи інформацію, яку ми отримуємо, можна зробити висновок, що судно і не збираються піднімати», – припустила Людмила Таран.
(radiosvoboda.ua)


За її словами, родичі хотіли б також побувати на місці трагедії, але керівництво «Чорноморнафтогазу» їм у цьому перешкоджає.

Власник судна відкидає звинувачення

Присутній на прес-конференції голова профспілки компанії Ярослав Баб’юк заяви родичів моряків відкидає. «З першої секунди, з першого дня я перебував у штабі. І сьогодні, перед тим, як їхати сюди, я зустрічався з усіма потерпілими, які там були. Їхня відповідь була одна: на сьогодні всі ці заяви, які роблять шановна Наталя і шановна Людмила, на жаль, розходяться з нашими фактичними діями», – запевнив він.

Представники компанії «Чорноморнафтогаз»
(radiosvoboda.ua)
За словами Ярослава Баб’юка, «Чорноморнафтогаз» надав необхідні кошти на оренду плавучого крану, готує поїздку родичів до Гонконгу, почав виплату коштів рідним загиблих моряків і не приховує інформацію. Він також відзначив оперативну реакцію Президента Віктора Ющенка та уряду на цю трагедію і запевнив, що рятувально-пошукові роботи триватимуть.

І Наталя Кіндюк, і Людмила Таран заявили, що відмовилися від матеріальної допомоги «Чорноморнафтогазу». Однак представники компанії відзначили, що насправді ці гроші таки отримають інші члени родин – дружини цих моряків; мовляв, саме в цьому й конфлікт.

Але як би там не було, жінки закликали Президента України втрутитися у ситуацію із затягуванням пошуків зниклих моряків.
XS
SM
MD
LG