Доступність посилання

ТОП новини

Колишній офіцер КГБ Олег Гордієвський стверджує, що його отруїли, і він чудом залишився жити


Олег Гордієвський, який у 80-ті роки втік на Захід і проживає у Великій Британії, заявив, що кілька місяців тому його отруїли. В інтерв’ю Радіо Свобода Гордієвський розповів, що у листопаді минулого року, після прийняття снотворного, отриманого від його товариша з Австрії, він втратив свідомість на 34 години і частково був паралізований

Олег Гордієвський, який у 80-ті роки втік на Захід і проживає у Великій Британії, заявив, що кілька місяців тому його отруїли.

В інтерв’ю Радіо Свобода Гордієвський розповів, що у листопаді минулого року, після прийняття снотворного, отриманого від його товариша з Австрії, він втратив свідомість на 34 години і частково був паралізований. Його госпіталізували.

Колишній резидент КГБ звинувачує російські спецслужби у замаху на нього. Розслідуванням його отруєння займався спеціальний відділ Скотланд-ярду, але, за словами Гордієвського, воно було припинене за наполяганням британської розвідки МІ-6. І лише після втручання високопоставлених співробітників контррозвідки МІ-5, розслідування поновили.

На запитання, якою отрутою його могли отруїти, Олег Гордієвський відповів: «Трохи схожою на талій – це страшна отрута, вона викликає смерть у всіх випадках».

Раніше, у 2006 році, в Лондоні був отруєний радіоактивною речовиною колишній співробітник ФСБ Росії Олександр Литвиненко.
XS
SM
MD
LG