Доступність посилання

ТОП новини

У Києві в неділю розпочала роботу п’ята асамблея Всесвітнього руху за демократію


В її роботі беруть участь понад 500 активістів демократичних організацій і рухів зі ста країн світу.

В її роботі беруть участь понад 500 активістів демократичних організацій і рухів зі ста країн світу.

Голова секретаріату Руху Арт Кауфман у своєму виступі наголосив: «Ми не повинні проголошувати, що та чи інша країна є демократичною, що її народ і влада правильно розуміють принципи демократії. Ми хочемо об’єднати усі стратегії, ідеї, пропозиції, щоб удосконалити демократичний розвиток і на рівні світовому, і у межах однієї держави».

А перша леді України – Катерина Ющенко – у привітанні до учасників Асамблеї зауважила: «Досвід історії України, події Помаранчевої революції 2004 року переконують: якщо народ воліє бути вільним – він пройде крізь усі незгоди, репресії, війни і Голодомори, щоб здобути волю і свободу, щоб розбудувати демократичне суспільство».

Київська Асамблея проходить під гаслом «Щоб демократія працювала: від принципів до реалізації». Важливим її моментом є презентація звіту «На захист громадянського суспільства», присвяченого намаганням урядів багатьох країн «перекрити кисень» демократичним громадським організаціям через ухвалення змін до національного законодавства.

За підсумками роботи Асамблеї буде вручено «Нагороди за відвагу» групам активістів, які постраждали у боротьбі за свободу. Цим людям присвятить свій виступ український рок-гурт Man Heads. Його лідер Вадим Красноокий в інтерв''ю Радіо Свобода зазначив: «демократія – це такий суспільний устрій, при якому найбільше поважається свобода, індивідуальність кожної людини. Рок-н-ролл сповідає такі ж цінності, і я особисто це вважаю найважливішим».

Асамблея Всесвітнього руху за демократія триватиме до 9 квітня.
XS
SM
MD
LG