Доступність посилання

ТОП новини

МЗС України: Антиукраїнські заяви представників Держдуми Росії пов’язані з успіхами України в євроатлантичному напрямку


Кількість таких заяв буде зростати, чим далі Україна просуватиметься до Євросоюзу, зазначив речник Міністерства закордонних справ України Василь Кирилик.

Кількість таких заяв буде зростати, чим далі Україна просуватиметься до Євросоюзу, зазначив у вівторок речник Міністерства закордонних справ України Василь Кирилик.

«Насправді цією заявою засуджуються дії сталінського режиму, які призвели до багатомільйонних жертв на території Радянського Союзу у часі тридцятих років. Водночас з іншого боку демонструється високого ґатунку „мистецький винахід“ виправдання ситуації. Голодомор в Україні – це послідовна, відпрацьована політична машина, яка ішла у спину представникові селянства, українця як такого задля загнання його у гріб», – заявив речник Міністерства закордонних справ України.

Днями Держдума Росії оприлюднила заяву, в якій назвала спекуляціями спроби українських політиків переконати світову спільноту в тому, що голод 1930-х років був геноцидом українського народу.

Українська влада активно порушує це питання. І наразі парламенти чи уряди понад десятка країн офіційно визнали Голодомор геноцидом українців.

Від голоду в Україні в 1932–33 роках, за різними оцінками, загинули від 7 до 10 мільйонів людей.

XS
SM
MD
LG