Доступність посилання

ТОП новини

Сергій Лавров: Росія вживатиме всіх зусиль, щоб не допустити вступу України та Грузії до НАТО


Міністр закордонних справ Росії заявив у вівторок, що розширення Північноатлантичного союзу може стати однією з головних проблем у відносинах Москви та НАТО.

Міністр закордонних справ Росії заявив у вівторок в ефірі радіостанції «Ехо Москви», що розширення Північноатлантичного союзу може стати однією з головних проблем у відносинах Москви та НАТО.

«Ми будемо робити все, щоб не допустити прийняття України та Грузії до НАТО і не допустити пов’язаного з можливим таким прийняттям незворотньо різкого погіршення наших відносин і з альянсом, і з провідними його членами, і з нашими сусідами», – сказав Лавров.

За його словами, вступ до НАТО України та Грузії – це «головний подразник, який загрожує перетворитися на системну проблему у відносинах із НАТО і з тими країнами НАТО, які буквально прочавлюють відповідне рішення».

Сергій Лавров зазначив, що спершу країни НАТО оголосили, що вирішувати питання про членство в альянсі будуть народи України та Грузії, а потім на саміті в Бухаресті заявили, що ці країни стануть членами НАТО. «Це – відмова від власної логіки і втручання у внутрішні справи цих країн», – вважає міністр закордонних справ Росії.
XS
SM
MD
LG