Доступність посилання

ТОП новини

У чому головна інтрига столичних виборів? Хто потрапить у першу десятку списку в Київраду від БЮТ? Чому хочуть відібрати дачу у екс-глави МВС Миколи Білоконя? (Огляд преси)


Ірина Біла Київ, 10 квітня 2008 (RadioSvoboda.Ua) – «Газета по-київськи» стверджує, що головна боротьба на травневих виборах у столиці розгорнеться зовсім не за посаду київського мера. Позаяк правляча коаліція, що їх ініціювала, так і не підготувала прохідного і здатного керувати містом кандидата. Тепер головна інтрига в тому, кому дістанеться Київрада. Адже навіть якщо Леоніда Черновецького переможе такий же рейтинговий Віталій Кличко, це навряд чи можна буде назвати перемогою киян. Адже у всенародного улюбленця немає управлінського досвіду і командної роботи. Відтак містом керуватиме хтось інший. А саме – депутати.

Сьогодні БЮТ повинен обнародувати список на вибори в Київраду. У першій десятці, якщо вірити інформації з Інтернету, радник Президента Олександр Зінченко і колишній керівник виборчого штабу Януковича Сергій Тигипко. Чи насправді ці прізвища будуть у БЮТівському списку, з’ясовувала «Газета 24». Але однозначної відповіді газетярі так і не почули.

Україна готується до другого за часи незалежності перепису населення, який буде 2011-го року. На відміну від попереднього, до нього не вноситимуться українці, котрі живуть за кордоном більше року. Про те, що ж у них питатимуть, розповідає газета «Сегодня» у статті «Нас усе менше, ми все старіші».

Прокуратура одного зі столичних районів хоче позбавити екс-міністра внутрішніх справ Миколу Білоконя права на оренду дачі. Як інформує газета «Діло», ще в серпні 2003 року головний міліціонер країни підписав угоду про оренду на 49 років без дозволу Фонду держмайна і сплачував за неї мізерні кошти. І вже який рік співробітники намагаються поновити справедливість. Подробиці вміщені в статті «У Білоконя віднімають державну дачу».

Нещодавно Президент України оголосив, що до кінця 2008 року в державі з''явиться стратегія розвитку туризму – внутрішнього та «зеленого». Наразі ж зелений, або сільський, туризм розвивається лише завдяки ентузіазму селян-підприємців. Як стверджує дописувач газети «День», в Україні нині немає ні відповідного закону, ні пільгових кредитів від державних чи комерційних фінансових установ. Докладніше з проблемами сільського туризму знайомить стаття «Зелене світло – «зеленим» садибам».
XS
SM
MD
LG