Доступність посилання

ТОП новини

Земельне протистояння між Кабміном і Секретаріатом Президента


Тетяна Ярмощук Президент звинувачує уряд у намаганні монополізувати ринок землі. Керівник Секретаріату глави держави звинувачує Прем’єра Юлію Тимошенко у намаганні розвалити коаліцію. Юлія Тимошенко звинувачення відкидає і, в свою чергу, звинувачує заступника керівника Секретаріату Президента у сприянні зриву виборів київської влади. Кабінет Міністрів ухвалив новий порядок проведення земельних аукціонів.


Київ, 11 квітня 2008 (RadioSvoboda.Ua) – Президент звинувачує уряд у намаганні монополізувати ринок землі. Керівник Секретаріату глави держави звинувачує Прем’єра Юлію Тимошенко у намаганні розвалити коаліцію. Юлія Тимошенко звинувачення відкидає і, в свою чергу, звинувачує заступника керівника Секретаріату Президента у сприянні зриву виборів київської влади. Кабінет Міністрів ухвалив новий порядок проведення земельних аукціонів.

Постанова Кабінету Міністрів, якою затверджується порядок проведення земельних аукціонів, корумпує земельний ринок. Таку заяву зробив Президент Ющенко. А голова його Секретаріату Віктор Балога вважає, що земельні рішення уряду свідчать про співпрацю БЮТу з Партією регіонів. На думку пана Балоги, Юлія Тимошенко свідомо йде на розвал коаліції. Пані Тимошенко закиди відкидає і звинувачує заступника керівника президентського Секретаріату Ігоря Пукшина у підтримці зриву виборів мера Києва. «Позови до суду, які сьогодні так активно просуваються про недопустимість дострокових виборів мера та Київради, підтримуються однією з приватних компаній, якою володіє та керує пан Пукшин. Так у мене питання: це що, нормальна політична поведінка? Це що, нормально виконані перед Києвом зобов’язання? Та ні. Це не просто подвійні стандарти, це просто вплив на правосуддя, використовуючи достатньо потужний політичний ресурс для того, щоб зберегти корупцію у місті Києві», – каже Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко.

Вигідний піар?

Протистояння між Секретаріатом Президента та Кабінетом Міністрів триватиме до президентських виборів, і, найімовірніше, воно не вийде за рамки обміну заявами, вважає політичний експерт Кость Бондаренко. «На сьогоднішній день робити якісь радикальні кроки нікому не вигідно, а вигідно саме діяти шляхом взаємних покусувань і взаємних наступань на ноги», – зазначив Кость Бондаренко.

Нинішнє словесне протистояння вигідне і Ющенку, і Тимошенко, вважає політичний експерт Андрій Єрмолаєв, оскільки вони використовують його як піар: «За рахунок цих компаній в інформаційній площині залишаються лише два політики: Ющенко та Тимошенко. У цій полеміці не може брати участь жоден з опозиційних політиків, ні інструментарно, ні тематично. Відповідно це вигідно обом. Тому що за цей рахунок вони монополізують інформаційний та політичний простір».

На думку оглядачів, парадоксальність нинішньої ситуації у тому, що Президент не має важелів для того, щоб відправити уряд у відставку.

Матеріал до теми:

•&nbsp Чому земельне питання породжує все більшу напругу в стосунках між Президентом і Прем’єр-міністром?
XS
SM
MD
LG