Доступність посилання

ТОП новини

Світовий банк сьогодні розгляне план дій з боротьби із голодом у країнах, що розвиваються з огляду на світовий ріст цін на продукти харчування


Цю ж проблему обговорили і на засіданні Міжнародного валютного фонду. Керівництво МВФ закликало до рішучих заходів у боротьбі з продуктовою кризою. За словами голови МВФ, якщо таких заходів не вжити, то у багатьох регіонах світу можливі масові безладдя і навіть війни.

Засіданні Світового банку відбудеться сьогодні у Вашингтоні.

Цю ж проблему обговорювали і на засіданні Міжнародного валютного фонду, яке відбулося в суботу. Керівництво МВФ закликало до рішучих заходів у боротьбі з продуктовою кризою.

За словами голови МВФ Домініка Стросс-Кана, якщо таких заходів не вжити, то у багатьох регіонах світу можливі масові безладдя і навіть війни.

«Якщо ціни на продукти харчування зростатимуть такими темпами, як зараз, то це матиме жахливі наслідки для населення у багатьох країнах.., не лише в Африці. Будуть наслідки, котрі позначаться на загальному стані економіки, торговому балансі, поточних розрахунках. Так що, врешті-решт, більшість урядів, котрі добре працювали останні 5 чи 10 років, зіштовхнуться з тим, що все, що вони зробили, буде повністю зруйноване, і їхня легітимність в очах населення також постраждає», – заявив директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду.
XS
SM
MD
LG