Доступність посилання

ТОП новини

Коаліція продовжує з’ясовувати стосунки у Верховній Раді


Фракція БЮТ сьогодні залишала залу пленарних засідань Верховної Ради після того, як парламент приступив до розгляду нової редакції закону про Кабінет Міністрів, де значно обмежуються права прем’єр-міністра. БЮТ закликав розглянути спочатку законопроект про позбавлення депутатів пільг. Сьогодні БЮТ також звинуватив Президента та його оточення у перешкоджанні роботи уряду. Тим часом «Наша Україна – Народна самооборона» застерігає БЮТ від звинувачень на адресу Президента. Голова фракції НУНС В’ячеслав Кириленко заявив, що можуть бути різні точки зору на те чи інше питання.


Фракція БЮТ сьогодні залишала залу пленарних засідань Верховної Ради після того, як парламент приступив до розгляду нової редакції закону про Кабінет Міністрів, де значно обмежуються права прем’єр-міністра. БЮТ закликав розглянути спочатку законопроект про позбавлення депутатів пільг.

Верховна Рада почала розглядати у другому читанні законопроект «Про Кабінет міністрів України».

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк закликав фракцію Блоку Юлії Тимошенко повернутися до сесійної зали: «Я хотів би з трибуни закликати БЮТ повернутися до сесійної зали. Ми сьогодні розглянемо і закон про Кабмін, і закон про імперативний мандат».

Водночас фракція Блоку «Наша Україна – Народна самооборона» наполягає на ухвалені парламентом нової редакції закону про Кабінет Міністрів.

«Для цього зараз необхідно прийняти закон про Кабінет Міністрів, передбачений коаліційною угодою, щоб в Україні остаточно діяв унормований та законом визначений єдиний уряд», – сказав голова фракції В''ячеслав Кириленко, виступаючи на засіданні парламенту.

Фракція Блоку Юлії Тимошенко не голосуватиме за закон про Кабінет міністрів доти, доки не буде вирішено ряд питань, що стосуються порядку денного Верховної Ради, сказав в інтерв’ю УНІАН народний депутат, бютівець Святослав Олійник.

Сьогодні БЮТ також звинуватив Президента та його оточення в перешкоджанні роботи уряду.

Лідер фракції Іван Кириленко заявив: «Глава держави і оточення на догоду політичним інтересам тотально руйнують всі починання та ініціативи демократичного уряду. Заблоковані всі антикорупційні програми. Свідомо роздувається паніка навколо інфляції в Україні. Оточення Президента намагається взяти під своє крило тіньові схеми в газовій сфері за рахунок національних інтересів України. Як і в 2005 році, Рада національної безпеки та оборони перетворена в центр протистояння уряду. Оточення Президента захищає корумповане керівництво Фонду держмайна та київської мерії».

А заступник голови фракції БЮТ Микола Томенко заявив з парламентської трибуни, що якщо Ющенко вважає своїм урядом Секретаріат Президента або РНБО, то нехай відправляє у відставку уряд Тимошенко й працює з опозиційним урядом.

Тим часом «Наша Україна – Народна самооборона» застерігає БЮТ від звинувачень на адресу Президента

Голова фракції НУНС В’ячеслав Кириленко заявив, що можуть бути різні точки зору на те чи інше питання: «Особливо, якщо це стосується економіки, соціальної сфери чи системи влади. Але це не означає, що з будь-якого, навіть найменшого приводу потрібно демонструвати демарші. НУНС закликає всіх депутатів, і особливо наших партнерів по коаліції поводити себе спокійно, і вирішувати всі проблеми, які виникають всередині коаліції, у рамках роботи ради коаліції, і якщо потрібно, то загальних зборів коаліції».

Учора глава Секретаріату Президента Віктор Балога висловився за відставку економічного блоку Кабінету Міністрів через низьку професійну кваліфікацію.

Також учора Президент України призначив Костянтина Грищенка на посаду першого заступника секретаря Ради національної безпеки й оборони.

В «опозиційному Кабінеті Міністрів» Грищенко обіймав посаду міністра закордонних справ.
XS
SM
MD
LG