Доступність посилання

ТОП новини

Грузія скликає позачергове засідання Ради Безпеки ООН, щоб обговорити російську ініціативу щодо Абхазії та Південної Осетії


Учора президент Росії Володимир Путін розпорядився посилити співпрацю з невизнаними республіками Абхазією та Південною Осетією в Грузії. Міністерство закордонних справ Грузії назвало цю заяву «черговою дуже небезпечною спробою анексії грузинських територій».

Про це повідомив міністр закордонних справ країни Давіт Бакрадзе.

Раніше президент Грузії Міхеїл Саакашвілі закликав міжнародну спільноту не дозволити Росії анексувати невизнані республіки.

«Я здивований і обурений провокаційним характером дій Росії. Я також задоволений тим, що вперше в історії бачу дуже різку реакцію з боку ЄС і НАТО, наших традиційних союзників. Думаю, для Росії така реакція теж була досить неочікуваною. Росія звикла до того, що більшість членів міжнародної спільноти дивляться крізь пальці на будь-які її дії. Мені здається, що вчора цю політику серйозно переглянули і змінили», – заявив грузинський керівник.

Учора президент Росії Володимир Путін розпорядився посилити співпрацю з невизнаними республіками Абхазією та Південною Осетією в Грузії.

Міністерство закордонних справ Грузії назвало цю заяву «черговою дуже небезпечною спробою анексії грузинських територій».

Грузинське зовнішньополітичне відомство закликало НАТО, ООН, ОБСЄ та голів держав світу негайно втрутитись у ситуацію.

У керівництві НАТО і Євросоюзу вже висловили стурбованість таким рішенням Москви.

Матеріали до теми:

• Міхеїл Саакашвілі: Міжнародна спільнота має не дозволити Росії анексувати Абхазію та Південну Осетію • Євросоюз і НАТО стурбовані рішенням Москви зміцнювати контакти з Південною Осетією та Абхазією • Генеральний секретар НАТО стурбований діями Росії щодо самопроголошених республік • Росія посилить співпрацю з Абхазією та Південною Осетією
XS
SM
MD
LG