Доступність посилання

ТОП новини

Президент Ющенко далі наполягає на єдиному турі виборів мера Києва


БЮТ вважає, що вибори мера Києва мають проходити у два тури через велику кількість кандидатур, що претендують на цю посаду.

«Чому мер Донецька обраний в рамках однотурного голосування…, а в Києві за 36 днів до голосування необхідно робити повторне голосування?» – запитав голова держави, перебуваючи в Донецьку.

Віктор Ющенко зазначив, що вибори в Києві – дострокові. «Хіба жителі Києва живуть не за тією Конституцією, що в Донецьку? Чому претензія тут до місцевого виборця», – запитав Президент.

За словами керівника держави, «якщо у нас назріла сьогодні дискусія про виборну систему до місцевих органів самоврядування, давайте це зробимо. Але не потрібно робити спеціальних політтехнологій, якщо немає єдиного кандидата, якщо немає домовленості…»

Ющенко нагадав, що в 2004 році ліквідували поріг явки на виборах до місцевих органів самоврядування, і «сьогодні це демократична модель виборів». «Я хотів би не плутати виборчу технологію з вимогами демократії», – наголосив Президент.

БЮТ вважає, що вибори мера Києва мають проходити у два тури через велику кількість кандидатур, що претендують на цю посаду.

А за даними опитувань, у разі збереження нинішньої моделі виборів в один тур, коли перемагає кандидат, що набрав голосів хоч трохи більше від найближчого суперника, мером Києва знову стане Леонід Черновецький, задля усунення якого й влаштували дострокові вибори.
XS
SM
MD
LG