Доступність посилання

ТОП новини

У ПАРЄ пропонують вивести російських миротворців із Абхазії і замінити їх на «справді безсторонніх» миротворців ООН


Декларацію про це за підписом 25 парламентарів розповсюдила Парламентська Асамблея Ради Європи. У тексті зазначено, що «ця письмова декларація передає думку тільки тих членів Асамблеї, які її підписали».

Декларацію про це за підписом 25 парламентарів розповсюдила Парламентська Асамблея Ради Європи.

Документ підготував доповідач ПАРЄ щодо Грузії Матяш Ерші у зв’язку з рішенням Росії надати підтримку невизнаним Абхазії і Південній Осетії.

Вказівку про таку підтримку дав днями президент Росії Володимир Путін.

У поширеній декларації ПАРЄ мовиться, що у світлі подій, які відбулися, російські миротворці, які діють під вивіскою миротворчих сил СНД, «не є нейтральними – вони є стороною конфлікту».

Парламентарі пропонують розширити мандат Спостережної місії ООН у Грузії, щоб поступово замінити російські війська в Абхазії.

Вони закликали Росію «повністю змінити своє рішення і поважати територіальну цілісність Грузії».

У тексті зазначено, що «ця письмова декларація передає думку тільки тих членів Асамблеї, які її підписали».

Матеріали до теми:

• Грузія скликає позачергове засідання Ради Безпеки ООН, щоб обговорити російську ініціативу щодо Абхазії та Південної Осетії • Міхеїл Саакашвілі: Міжнародна спільнота має не дозволити Росії анексувати Абхазію та Південну Осетію • Євросоюз і НАТО стурбовані рішенням Москви зміцнювати контакти з Південною Осетією та Абхазією • Генеральний секретар НАТО стурбований діями Росії щодо самопроголошених республік • Росія посилить співпрацю з Абхазією та Південною Осетією
XS
SM
MD
LG