Доступність посилання

ТОП новини

У Києві вже 70 кандидатів на посаду мера


Київська міська територіальна виборча комісія зареєструвала в п’ятницю ще 9 мало відомих осіб, серед них – якогось Леоніда Омельченка, вже третього з цим прізвищем. Серед кандидатів чи претендентів на мерство – також принаймні двоє Черновецьких.

Київська міська територіальна виборча комісія зареєструвала в п’ятницю ще 9 мало відомих осіб, серед них – якогось Леоніда Омельченка, вже третього з цим прізвищем.

Раніше як кандидатів зареєстрували двох Олександрів Омельченків, а також їхні блоки на вибори до Київської міської ради. Блок Олександра Омельченка очолює народний депутат від НУНС, колишній мер Києва і кандидат на мера Олександр Омельченко, блок Омельченка Олександра Олександровича – інша людина, яка ще до попередніх виборів мера змінила прізвище, щоб теж стати Омельченком.

Серед кандидатів чи претендентів на мерство – також принаймні двоє Черновецьких: нинішній мер та інша особа з таким самим прізвищем.

Загалом на посаду київського міського голови претендує понад 120 осіб.

Того ж дня, в п’ятницю, Київміськтервиборчком відхилив депутатський запит колишнього мера Києва Олександра Омельченка з проханням зняти з реєстрації згаданий вище блок імені його тезки. На думку екс-мера, цей блок нелегітимний.

Натомість комісія назвала запит самого кандидата «прямим втручанням» у її роботу і вирішила звернутися до Генпрокуратури, яка, на думку комісії, мала б дати правову оцінку діям депутата й колишнього мера.
XS
SM
MD
LG