Доступність посилання

ТОП новини

Секретар РНБО України Раїса Богатирьова прибула з дводенним візитом до Польщі


Єва Поштар Варшава, 22 квітня 2008 (RadioSvoboda.Ua) – Секретаря Ради національної безпеки та оборони України Раїсу Богатирьову відвідати Варшаву запросив керівник Бюро національної безпеки Польщі Владислав Стасяк.

Під час візиту передбачено провести пленарні засідання на яких обговорюватимуться проблеми співробітництва РНБО України та БНБ Польщі. На завершення буде підписано протокол про співробітництво обох установ. Під час пленарних засідань мова також буде про плани європейської та євроатлантичної інтеграції України. Порушуватимуться проблеми миротворчих військових місій, також енергетичної безпеки, проблеми які зараз на кордонних пропускних пунктах на українсько-польському державному кордоні.

Раїсу Богатирьову в Президентському палаці зустріне Президент Польщі Лех Качинський.

«Треба переконувати не переконаних»

Польські коментатори оцінюють візит секретаря РНБО до Польщі як елемент дипломатичного наступу, який започаткував польський президент після закінчення саміту НАТО у Бухаресті. Метою цього є надання Україні та Грузії План дії щодо членства в НАТО, що могло б відбутись на грудневому саміті Північноатлантичного альянсу.

Чи це не парадокс, що Раїса Богатирьова, один з лідерів Партії Регіонів, що рішуче проти входу України до НАТО, саме вона говоритиме у Варшаві про перспективу євроатлантичної інтеграції України? У зв’язку з цим оглядач впливового щоденника «Жечпосполіта» Пьотр Косцінський сказав: «Треба переконувати не переконаних. У цьому ділі президент Лех Качинський залишається оптимістом».
XS
SM
MD
LG