Доступність посилання

ТОП новини

Польща й Україна спільно інформуватимуть українців про НАТО та ЄС


Варшава і Київ мають намір організувати спільні навчальні тренінги й стажування для українців, у рамках яких будуть представлені цілі й основи функціонування НАТО і ЄС. Про це заявив журналістам голова Бюро національної безпеки Польщі Владислав Стасяк.

Варшава і Київ мають намір організувати спільні навчальні тренінги й стажування для українців, у рамках яких будуть представлені цілі й основи функціонування НАТО і Європейського Союзу.

Про це заявив журналістам голова Бюро національної безпеки Польщі Владислав Стасяк 22 квітня у Варшаві.

Він назвав дуже важливим проведення подібних тренінгів, особливо, про те, «що таке НАТО, як там ухвалюють рішення, які процедури й що насправді значить членство в альянсі».

Владислав Стасяк зауважив, що до делегації секретаря Ради національної безпеки та оборони України Раїси Богатирьової, яка з дводенним візитом відвідує Польщу, входить представник Києво-Могилянської академії, котрий разом із польськими вищими навчальними закладами розроблятимуть відповідні навчальні програми.

Зокрема, за словами Стасяка, до розробки програми заплановано залучити Академію Міністерства оборони Польщі та Вищу школу державної адміністрації.

22 квітня представники РНБО України й Бюро національної безпеки Польщі домовилися про співробітництво на період до 2010 року.
XS
SM
MD
LG