Доступність посилання

ТОП новини

Які повноваження Президента під загрозою? Скільки відсотків випускників не пройшли тестування? Де найвигідніше зараз зберігати заощадження? (Огляд преси)


Ірина Біла Київ, 22 квітня 2008 (RadioSvoboda.Ua) – «Газета 24» пише, що неминучим наслідком війни між Президентом, урядом і парламентом стане загострення політичної кризи. Газетярі прогнозують три найімовірніших сценарії розвитку подій. Можливий і четвертий, попереджають вони, це мляве протистояння. Докладніше про перші три сценарії йдеться в статті «Гаряча пішла».

Сенсація: нова версія Конституції наділяє Президента навіть меншими повноваженнями, ніж нинішня! Йому пропонується відати лише зовнішньою політикою й обороною, при цьому навіть без права висувати кандидатури міністрів оборони й закордонних справ. Докладніше про нові конституційні повноваження Глави держави, передбачені в новому проекті Конституції, та про їхні можливі наслідки також розповідає «Газета 24». Заголовок публікації: «Оточення Президента відмовилося від ідеї «сильної руки».

Учора для 514 тис. осіб вперше було організоване зовнішнє тестування з української мови і літератури. Але, як стверджує газета «Вечірні вісті», 10-30% випускників не прийшли на пункти тестування, тому що не знайшли їх. Видання наголошує, що саме за результатами вчорашнього тестування уряд буде ухвалювати рішення про впровадження незалежних тестів, підготовка до яких обійшлася Україні у 100 млн. грн.

Поза героїкою боротьби маловідомими залишаються факти особистого життя провідників і рядових членів організованого націоналістичного руху. Сьогодні газета «Україна молода» розповідає про родини тих, хто посвячував себе боротьбі за Україну. Стаття називається «Родинний націоналізм».

Газета «Діло» продовжує розповідати, як при нинішніх темпах інфляції можна не лише зберегти свої гроші, але й суттєво їх примножити. Заголовок публікації «Золото гарантує до 40% річних».

Газета «Голос України» повертається до проблеми потепління на Землі, яка найближчим часом стане загрозливішою. Причини глобального потепління мають винятково антропологічне походження, пише видання. І вижити в цих умовах можна лише шляхом створення біосферних резерватів. Про них читайте в публікації «Гармонія людини і природи: де її шукати?».
XS
SM
MD
LG