Доступність посилання

ТОП новини

Підстав для перегляду меж курсу гривні немає – голова Ради Національного банку України


Як заявив Петро Порошенко, Рада НБУ на сьогоднішньому засіданні перенесла це питання. Раніше сьогодні голова Правління Національного банку Володимир Стельмах заявляв, що офiцiйний курс гривнi зміниться у слід за ринковими тенденціями. Нацбанк утримує офiцiйний курс гривнi на незмiнному з весни 2005 року рiвнi 5 гривень 5 копійок за долар.


Як заявив Петро Порошенко, Рада НБУ на сьогоднішньому засіданні перенесла це питання, повідомляє РБК-Україна.

Він пояснив, що перегляд меж курсу потребує додаткового вивчення, і Нацбанк повернеться до цього питання після того, як уряд надасть уточнені макроекономічні показники, в тому числі щодо інфляції на 2008 рік.

Раніше сьогодні голова Правління Національного банку Володимир Стельмах заявляв, що офiцiйний курс гривнi зміниться у слід за ринковими тенденціями.

Нацбанк утримує офiцiйний курс гривнi на незмiнному з весни 2005 року рiвнi 5 гривень 5 копійок за долар.

Затвердженi Радою НБУ принципи грошово-кредитної полiтики передбачають, що в поточному роцi курс гривнi не вийде за межi 4,95 - 5,25 гривень за долар.

На думку експертів, курс долара на міжбанківському ринку найближчими місяцями протримається в межах 4,95 - 5,00 гривні за долар і навряд чи підніметься до рівня 5,05 гривні за долар.
XS
SM
MD
LG