Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Ющенко може знову зупинити земельні аукціони, не віддасть голову Фонду держмайна і своєю критикою дасть урядові крила


Він наголосив, що зміну керівництва Фонду державного майна можна зробити тільки в порядку, визначеному законом. Водночас Віктор Ющенко схарактеризував свою критику Кабінету Міністрів такими словами: «Повірте, коли з моїх вуст іде критика – це не та критика, що ставить за мету обрізати крила. Я хочу, щоб цю критику сприймали як критику для того, щоб окрилити».

Зараз експертна група вивчає змінений урядом порядок проведення земельних аукціонів, що його Президент уже зупиняв, і якщо голова держави матиме й до нього зауваження, то зупинить і змінений порядок, сказав голова держави на щоквартальній прес-конференції в четвер у Києві.

Він також наголосив, що зміну керівництва Фонду державного майна можна зробити тільки в порядку, визначеному законом.

«Це можна зробити виключно в парламенті через отримання більшості голосів. Інший варіант, в тому числі через розпорядження виконавчої влади, є грубим порушенням Конституції і закону. Цього не буде», – сказав Президент.

Усунути з посади голову Фонду Валентину Семенюк-Самсоненко намагалася урядовим розпорядженням Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко, але Президент своїм указом скасував його.

Водночас на прес-конференції Віктор Ющенко схарактеризував свою постійну критику Кабінету Міністрів із різних причин такими словами: «Повірте, коли з моїх вуст іде критика – це не та критика, що ставить за мету обрізати крила. Я хочу, щоб цю критику сприймали як критику для того, щоб окрилити».

Матеріали до теми:

• Президент називає парламентську конституційну комісію авантюрною і хоче затверджувати Конституцію на референдумі • Україна не готова до парламентської республіки, вважає Віктор Ющенко • Президент має намір ветувати можливий закон про обрання мера Києва у два тури • Віктор Ющенко хоче влаштувати перший візит наступного Президента Росії саме в Україну
XS
SM
MD
LG