Доступність посилання

ТОП новини

Юлія Тимошенко проведе у вівторок нараду з начальниками регіональних відділень Фонду держмайна


Про це повідомив «Українській правді» в.о. голови Фонду Андрій Портнов.

Про це повідомив «Українській правді» в.о. голови Фонду Андрій Портнов.

За його словами, в нараді візьмуть також участь заступники голови ФДМ, начальники його департаментів, а також усі начальники регіональних відділень Фонду.

А. Портнов додав, що нарада буде присвячена реформуванню Фонду держмайна з метою оптимізації його роботи, централізації управління, а також законодавчому врегулюванню його діяльності. При цьому він застеріг: «Хто не з''явиться на нараду до прем’єр-міністра, буде звільнений з займаної посади».

6 лютого Кабмін усунув Валентину Семенюк з посади голови ФДМУ і призначив виконувати ці обов''язки А. Портнова. Також Кабмін призначив нових заступників голови Фонду держмайна.

7 лютого Президент України Віктор Ющенко зупинив дію цих розпоряджень уряду і направив до КС подання з приводу конституційності цих розпоряджень уряду щодо керівництва Фонду держмайна.

25 квітня прем''єр-міністр Ю. Тимошенко представила колективу ФДМУ А. Портнова як в.о. голови Фонду. Того ж дня В. Ющенко повторно зупинив розпорядження Кабміну від 6 лютого про зміни в керівництві ФДМУ і про початок конкурсу з продажу Одеського припортового заводу.

Також 25 квітня Генеральна прокуратура України винесла протест на розпорядження Кабінету Міністрів України про відсторонення Валентини Семенюк від виконання повноважень голови Фонду державного майна України у зв''язку з проведенням службового розслідування, а також про затвердження умов проведення конкурсу з продажу пакета акцій ВАТ «Одеський припортовий завод». Відповідно до закону про прокуратуру, протест прокурора зупиняє дію опротестованого акту і підлягає обов''язковому розгляду відповідним органом або посадовою особою у десятиденний строк після його надходження.

Увечері 25 квітня уряд відхилив ці протести Генеральної прокуратури України.
XS
SM
MD
LG