Доступність посилання

ТОП новини

США: Обама грає у баскетбол із хлопчаками, Клінтон ганяє кулі у кегельбані


Юрій Дулерайн Нью-Йорк, 6 травня 2008 (RadioSvoboda.Ua) – Cьогодні важлива подія у перебігу американської передвиборної президентської кампанії: первинні вибори у двох штатах – Північна Кароліна та Індіана.


Йдеться про змагання двох сенаторів – Гіларі Клінтон та Барака Обами за право стати кандидатом у президенти від Демократичної партії на осінніх загальних виборах. Кандидат республіканців уже визначився, це сенатор Джон МакКейн.

Обама дещо випереджає Клінтон і, на думку декого з оглядачів, його наздогнати майже неможливо. Боротьба точиться за кожний голос.

Це тяжка праця. Клінтон і Обама безупинно виступають з промовами, щодня по декілька разів, вони літають з міста до міста, зі штату до штату.

Вони потискають руки тисячам прихильників на автобусних зупинках

Гіларі, щоб показати свою близькість до робітництва, може й грамів 50 віскі перехилити у барі, а Обама пиво п’є з банки. Обама грає у баскетбол із хлопчаками, Клінтон ганяє кулі у кегельбані – і таке зранку до ночі, день-у-день.

Вони цілують малюків, потискають руки тисячам прихильників на автобусних зупинках і залізничних станціях.

Клінтон запевняє, що обстоює народні інтереси: «Я гадаю, що у кожному важливому питанні: енергетика, освіта, усе інше... ми можемо запровадити зміни».

Обамі доводиться оборонятися. Його колишній церковний пастор Джеремая Вайт проклинав Америку. У Національному клубі преси він стверджував, що це Вашингтон зробив хворобу СНІД. Обама змушений відхрещуватися від Вайта, якого ще вчора називав членом своєї родини: «На мою думку, люди мусять розглядати цей епізод у контексті всіх інших речей, того, що я робив упродовж останніх 20 років. Коли балотуєшся у президенти, усе твоє життя є відкритою книгою».

Наразі обидва претенденти висловлюють упевненість у власній перемозі.
XS
SM
MD
LG