Доступність посилання

ТОП новини

МЗС закликає не політизувати відзначення в Україні Дня Європи


Міська влада Києва на чолі з мером Леонідом Черновецьким якраз напередодні дострокових виборів мера й міської ради оголосила, що влаштовує цього року особливо гучні й тривалі святкування Дня Європи. Спостерігачі вважають, що Черновецький використовує цю нагоду як іще один свій передвиборчий захід.

За словами заступника міністра закордонних справ Костянтина Єлисеєва, це – загальне свято, яке проходитиме не лише у Києві: 11 травня день Європи відзначатиме також і Одеса, а 17 травня – Донецьк.

Міська влада Києва на чолі з мером Леонідом Черновецьким якраз напередодні дострокових виборів мера й міської ради 25 травня оголосила, що влаштовує цього року особливо гучні й тривалі святкування Дня Європи. Спостерігачі вважають, що Черновецький використовує цю нагоду як іще один свій передвиборчий захід.

За словами Костянтина Єлисеєва, цього року особливість полягає в тому, що це свято Україна готує і фінансує спільно з Європейською Комісією, і українська сторона бере на себе відповідальність за проведення низки заходів.

«Цього року у Києві традиційно буде розміщене Європейське містечко. Дуже важливо, що буде гідне місце й українській частині: буде тент, присвячений Україні. У ньому ми хочемо показати європейськість нашої країни, її європейську ідентичність», – сказав Єлисеєв.

Україна – єдина країна – не член Євросоюзу, де День Європи відзначається на державному рівні.

11 травня у Києві День Європи відбудеться ушосте, за участю представництв 24 із держав ЄС.
XS
SM
MD
LG