Доступність посилання

ТОП новини

Україна запропонувала Росії провести спільний парад із нагоди 225-рiччя Чорноморського флоту – Юрій Єхануров


Раніше в українському МЗС заявляли, що святкування Дня Чорноморського флоту Росії має проходити на об’єктах самого флоту. СБУ підтримала позицію МЗС і виступила проти проведення військового параду російського флоту в Севастополі з міркувань безпеки.

Як повідомив міністр оборони України, завтра до Севастополя вилетять його заступник і заступник керівника генерального штабу, щоб вирішити це питання.

Раніше в українському МЗС заявляли, що святкування Дня Чорноморського флоту Росії має проходити на об’єктах самого флоту. За словами речника міністерства закордонних справ України Василя Кирилича, російський флот базується на одній із територіально-географічних ділянок Севастополя, але саме місто не є його базою.

СБУ підтримала позицію МЗС і виступила проти проведення військового параду російського флоту в Севастополі з міркувань безпеки. Як заявила речниця Служби безпеки Марина Остапенко, згадуючи про знайдену в Криму російську авіаційну торпеду, «останній випадок із ракетою довів, що гратися з військовою технікою небезпечно, особливо в місцях, де живе велика кількість громадян».

День Чорноморського флоту Росії відзначають 13 травня. Цього року основні святкові заходи планують провести 11 травня.
XS
SM
MD
LG