Доступність посилання

ТОП новини

ООН відновлює постачання гуманітарної допомоги до М’янми й заявляє про принаймні 63 тисячі загиблих


Кількість виявлених жертв циклону Нарґіс, який пройшов над частиною країни, раніше відомої як Бірма, минулих вихідних, зростає щодня і може становити й 100 тисяч чи й більше. Всесвітня продовольча програма ООН увечері в п’ятницю повідомила, що поновлює постачання своєї допомоги. Раніше цього дня організація на кілька годин припиняла це постачання, коли в М’янмі затримали її вантаж.

Кількість виявлених жертв зростає щодня і може становити й 100 тисяч чи й більше, заявив у п’ятницю заступник Генерального секретаря ООН із гуманітарних питань і термінової гуманітарної допомоги Джон Голмз.

Влада М’янми, раніше відомої як Бірма, станом на п’ятницю повідомляє тим часом про майже 23 тисячі загиблих і понад 42 тисячі зниклих безвісти внаслідок тропічного циклону Нарґіс, який пройшов над частиною країни минулих вихідних.

За оцінками ООН на підставі даних 18 гуманітарних організацій, природна катастрофа тяжко вразила від 1 мільйона 200 тисяч до 1 мільйона 900 тисяч мешканців країни, які втратили домівки й нагально потребують харчів і питної води.

Голмз закликав військову владу М’янми переглянути своє рішення не впускати до країни більшість іноземних рятувальників і гуманітарних працівників.

Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун закликав М’янму допустити іноземних рятувальників і гуманітарних працівників якнайшвидше, бо йдеться про виживання багатьох людей.

За його словами, йому досі не вдалося безпосередньо поговорити з чільними військовими керівниками країни попри всі його зусилля.

Влада М’янми ж заявляє, що приймає допомогу з-за кордону, але розподіляти її буде сама.

Всесвітня продовольча програма ООН увечері в п’ятницю повідомила, що поновлює постачання своєї допомоги.

Раніше цього дня організація на кілька годин припиняла це постачання, коли в М’янмі затримали її вантаж висококалорійних галет – влада країни категорично наполягала, що доставить його потерпілим тільки сама.

Червоний Хрест тим часом вважає, що й попри всі бюрократичні перешкоди й труднощі з постачанням гуманітарні зусилля цієї організації йдуть «цілком успішно».
XS
SM
MD
LG