Доступність посилання

ТОП новини

Фрегат «Гетьман Сагайдачний» вирушив на бойове чергування у Середземне море


Фрегат візьме участь у бойовому чергуванні в рамках антитерористичної операції НАТО «Активні зусилля».

Фрегат візьме участь у бойовому чергуванні в рамках антитерористичної операції НАТО «Активні зусилля».

Командувач ВМС України віце-адмірал Ігор Тенюх, звертаючись до моряків, зазначив, що фрегат виходить в море для виконання завдання державного рівня терміном на 4 місяці. За словами віце-адмірала, під час плавання корабель здійснить 13 заходів у різні порти, буде виконувати завдання в підпорядкуванні Оперативного командування НАТО «Південь».

Фрегат «Гетьман Сагайдачний» збудували 1993 року на суднобудівному заводі «Залив» (Керч). Командир корабля – капітан 3 рангу Антон Гелунов.

Практична фаза операції «Активні зусилля» розпочалася 6 жовтня 2001 року.

Мета операції НАТО «Активні зусилля» – боротьба з тероризмом у межах зони проведення операції у Середземному морі шляхом запобігання нелегальним перевезенням морем зброї й боєприпасів, протидії незаконним переміщенням людей та іншій незаконній діяльності з використанням цивільних суден. Основні завдання операції – патрулювання та контроль за переміщенням суден в зоні проведення операції.

Україна стала другою з країн – не членів НАТО після Росії, яка приєдналася до операції Північноатлантичного союзу «Активні зусилля».
XS
SM
MD
LG