Доступність посилання

ТОП новини

Судан розірвав дипломатичні відносини з Чадом, Чад «шкодує» про це


Президент Судану оголосив про розрив відносин на державному телебаченні в неділю. Судан звинувачує сусідній Чад у підтримці повстанчого угруповання, яке днями напало на околиці суданської столиці. Раніше Чад не раз відкидав такі звинувачення Судану.

Президент Судану Омар Хасан аль-Башир оголосив про розрив відносин на державному телебаченні в неділю.

Судан звинувачує сусідній Чад у підтримці повстанчого угруповання з провінції Дарфур, яке днями напало на околиці суданської столиці Хартума.

Уряд Чаду в відповідь висловив жаль через такий крок сусідньої країни.

Раніше Чад не раз відкидав звинувачення Судану в підтримці дарфурського угруповання «Рух за справедливість і рівність», яке напало на Хартум.

У суботу ввечері уряд Судану заявив, що розбив повстанців, які заявляли, що встановили контроль над частиною приміської зони на захід від Хартума.

Армія запровадила там комендантський час. За повідомленнями, регіон посилено патрулюють військові вертольоти і наземна техніка.

Міністерство внутрішніх справ Судану закликало мешканців до спокою й пильності і просить не виходити з дому.

За повідомленнями, суданські військовики також заявляли в суботу про спроби військ Чаду вторгнутися на територію Судану.

Останніми роками в Судані триває збройний конфлікт у провінції Дарфур, де воюють поміж собою кілька повстанчих угруповань, одне з яких неофіційно підтримує влада. «Рух за справедливість і рівність», який нападав на Хартум, стоїть на протилежному боці цього конфлікту.

Також триває й конфлікт між Суданом і Чадом, який сам звинувачує суданську владу в підтримці протиурядових повстанців у Чаді.
XS
SM
MD
LG