Доступність посилання

ТОП новини

Міхеїл Саакашвілі закликає Європу «не повторювати старих помилок»


Сьогодні на прес-конференції у Тбілісі після зустрічі з міністрами закордонних справ 5-ти держав-членів Євросоюзу, президент Грузії заявив, що Європа не повинна повторювати ті помилки, які були зроблені в 1921 році, коли, за словами Саакашвілі, анексія теж почалась, «ніби з метою захистити меншини».

Сьогодні на прес-конференції у Тбілісі після зустрічі з міністрами закордонних справ 5-ти держав-членів Євросоюзу, президент Грузії заявив, що Європа не повинна повторювати ті помилки, які були зроблені в 1921 році, коли, за словами Саакашвілі, анексія теж почалась, «ніби з метою захистити меншини». «Тоді Європа залишила Грузію», заявив Саакашвілі, порівнюючи тодішню ситуацію з нинішньою.

Грузинський президент передав міністрам брошуру з доповіддю конгресу США від 1955 року, в якій ішлося про окупацію радянськими військами незалежної Грузії. За словами президента Грузії, цю брошуру знову надрукували з надією на те, що Європа уже не повторить тодішні помилки.

«Ідеться не лише про питання Грузії чи Абхазії. Тут ідеться про майбутнє всієї Європи. Такої реальної загрози не існувало після «холодної війни», –заявив Саакашвілі.

Він звернувся до міжнародних організацій та інвесторів не йти на контакти з тими російськими фірмами, які працюють у Європі і водночас ведуть незаконну діяльність в Абхазії. Міхеїл Саакашвілі також закликав країни Європи не визнавати ті паспорти, які Росія, за його словами, «незаконно» видала жителям зони конфлікту.

Тим часом надійшло повідомлення від влади Абхазії, що над її територією сьогодні збиті ще два безпілотні грузинські літаки. За даними Сухумі, загалом за останні тижні знищені вже 8 подібних літаків. У Грузії цю інформацію заперечують.
XS
SM
MD
LG