Доступність посилання

ТОП новини

Громадська організація «Скнилівська трагедія» блокуватиме міжнародну трасу, протестуючи проти проведення у день жалоби музичного фестивалю «Підкамінь»


Родичі загиблих на летовищі під Скниловим також обурені тим, що наступне судове засідання не проходитиме у Львові. А відтак більшість потерпілих внаслідок Скнилівської авіакатастрофи не заслухають у Військовому апеляційному суді Центрального регіону як свідків, оскільки люди не мають можливості зі Львова їздити на судові засідання у Київ.

Родичі загиблих на летовищі під Скниловим також обурені тим, що наступне судове засідання не проходитиме у Львові.

А відтак більшість потерпілих внаслідок Скнилівської авіакатастрофи не заслухають у Військовому апеляційному суді Центрального регіону як свідків, оскільки люди не мають можливості зі Львова їздити на судові засідання у Київ.

Як повідомив Радіо Свобода голова громадської організації «Скнилівська трагедія» Стефан Козак, судді не відгукнулись на прохання потерпілих перенести у Львів розгляд справи щодо 4-х генералів, яких звинувачують у причетності до Скнилівської авіакатастрофи.

Судові засідання розпочались у березні. Після перерви слухання справи відновлять у Києві 19 травня. Прокурор просить позбавити генералів Сергія Онищенка, Віктора Стрельнікова, Олександра Волошенка і Володимира Алексєєва волі на 10 років.

Справа 4-х генералів 5 років перебувала на розслідуванні у генпрокуратурі.

Стефан Козак висловив сподівання, що генералів суд не виправдає. За його словами, з понеділка у судових засіданнях братиме участь представник уповноваженої з прав люди і відстоюватиме інтереси потерпілих.

27 липня 2002 року внаслідок падіння СУ-27 загинули 77 осіб, в тому числі 28 дітей. 500 осіб визнані судом потерпілими.
XS
SM
MD
LG