Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні розпочинається 61-й міжнародний Канський кінофестиваль


Цього року за головний приз – «Золоту пальмову гілку» – боротимуться 22 повнометражних стрічки таких режисерів, як Вім Вендерс, Клінт Іствуд, Стівен Содерберг, Чарлі Кауфман та інші. Судитимуть конкурсні роботи, зокрема, мексиканський режисер Альфонсо Куарон і акторка Наталі Портман, а очолить журі американський актор і режисер Шон Пенн.

Програму відкриває фільм бразильського режисера Фернандо Мейреллеса «Сліпота» із Джуліанною Мур і Гаелем Гарсіа Берналем у ролях.

Цього року за головний приз – «Золоту пальмову гілку» – боротимуться 22 повнометражних стрічки таких режисерів, як Вім Вендерс, Клінт Іствуд, Стівен Содерберг, Чарлі Кауфман та інші.

Судитимуть конкурсні роботи, зокрема, мексиканський режисер Альфонсо Куарон і акторка Наталі Портман, а очолить журі американський актор і режисер Шон Пенн.

Поза конкурсом продемонструють новий фільм Вуді Аллена «Вікі Христина Барселона» з Пенелопою Крус, Скарлет Йохансон і Хав’єром Бардемом, повнометражний мультфільм «Кунг-фу панда», який озвучували Джекі Чан і Анджеліна Джолі, а також стрічку Стівена Спілберга «Індіана Джонс і Королівство кришталевого черепа».

Закриє цьогорічний Канський кінофестиваль 25 травня фільм «То що ж трапилось?» із Робертом де Ніро і Брюсом Віллісом про продюсера, який презентує свою стрічку на Канському кінофестивалі.
XS
SM
MD
LG