Доступність посилання

ТОП новини

Президент заперечує заяви Юлії Тимошенко про лобіювання ним інтересів американської компанії «Венко»


Віктор Ющенко назвав їх некоректними та безпідставними, повідомила речниця голови держави Ірина Ванникова. Ющенко також заявив, що висловлювання Тимошенко може негативно вплинути на інвестиційний клімат і зашкодити національній безпеці.


Віктор Ющенко назвав їх некоректними та безпідставними, повідомила у середу речниця голови держави Ірина Ванникова.

Президент також заявив, що висловлювання Тимошенко може негативно вплинути на інвестиційний клімат і зашкодити національній безпеці.

За словами Віктора Ющенка основною метою залучення іноземних інвесторів до розвідувальних робіт є забезпечення енергетичної незалежності України від зовнішніх енергопостачальників і розширення видобутку власних вуглеводнів.

Він також нагадав, що правова оцінка діяльності попередніх урядів та окремих підприємств – це прерогатива правоохоронних органів та судової гілки влади, а не Прем''єр-міністра.

Юлія Тимошенко називає незаконним тендер, внаслідок якого 2 роки тому американська компанія «Венко» отримала дозвіл на розробку Прикерченської ділянки шельфу Чорного моря і уклала з Кабміном угоду про розподіл видобутої продукції.

Наприкінці квітня Міністерство охорони навколишнього природного середовища анулювало ліцензію «Венко» на операції у цьому регіоні.

Матеріали до теми:

• Юлія Тимошенко стверджує, що угода з «Венко Інтернешнл» була укладена з порушенням законодавства і на вкрай невигідних для України умовах • Чому уряд Тимошенко анулював ліцензію американської компанії «Венко» на розробку Чорноморського шельфу? • Адріян Каратницький: Політичний футбол та неповага до принципів права шкодять життєвим інтересам України
XS
SM
MD
LG