Доступність посилання

ТОП новини

Аукціон Sotheby’s відкриває першу в Києві виставку російських та українських живописців 19-20 століття


Картини Марка Шагала, Костянтина Коровіна, Олександри Екстер та Наталії Гончарової виставлять для української публіки, перед тим, як повезуть до Лондона.

Картини Марка Шагала, Костянтина Коровіна, Олександри Екстер та Наталії Гончарової виставлять для української публіки, перед тим, як повезуть до Лондона.

Такі виставки, за словами голови Sotheby’s в Росії лорда Полтімора, можуть стати регулярними в Україні.

«На даний момент ми більше спрямовані на Росію, ніж на Україну, але я сподіваюсь, такий стан справ буде змінюватися, і зараз у вас з’явився чудовий шанс – це перша подібна виставка в Україні, і я сподіваюсь, що в найближчі роки ми будемо регулярно проводити такі заходи в Україні. І моя мрія – продавати сучасне українське мистецтво на кращих аукціонах Лондона та Нью-Йорку», – зазначив лорд Полтімор.

Відкрити ж власне представництво в Україні аукціон Sotheby’s не поспішає. Наразі є багато перепон, стверджує Головний директор відділу аукціону в СНД Михайло Каменській.

«Ми почекаємо того моменту, коли українське законодавство дозволить нам привозити виставки більш легко, а вашим колекціонерам привозити на територію України витвори мистецтва без того головного болю і без тих матеріальних та митних проблем, які виникають у них зараз», – зауважив Михайло Каменській.

23 картини російських та українських художників продадуть у червні в Лондоні. Основний лот – «Натюрморт з фруктами» Наталії Гончарової. За неї хочуть понад 5 мільйонів доларів.

Виставка проходитиме 17-18 травня у Київському музеї імені Варвари та Богдана Ханенків.
XS
SM
MD
LG